Odredbe i uvjeti

Uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja web domene trocadero.hr i njenih podstranica

Internetska prodavaonica TROCADERO web shop u vlasništvu je TROCADERO d.o.o. . TROCADERO d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice trocadero.hr koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja (dalje u tekstu: Uvjeti). Korištenjem TROCADERO web shop i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju domeni trocadero.hr (dalje u tekstu: TROCADERO web shop) smatra se da su Kupci u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

U slučaju pristupa i-ili korištenja domene trocadero.hr i svih povezanih poddomena te pripadajućeg sadržaja (fotografije, tekst, grafike, ilustracije, podaci…), aplikacija, softvera i usluga koje se omogućavaju putem TROCADERO web shop bez obzira na način korištenja, Kupac izričito pristaje bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje i uporabu TROCADERO web shop u skladu s ovim Uvjetima. Reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja / uporabe TROCADERO web shop odvija se u skladu s ovim Uvjetima. Kupac je dužan redovno provjeravati Uvjete i smatra se da je korištenjem internetske prodavaonice TROCADERO web shop ili bilo kojeg njenog dijela Kupac u svakom trenutku upoznat s aktualnim Uvjetima korištenja te da ih u cijelosti razumije i prihvaća. Kupci sami snose odgovornost za posljedice nepostupanja u skladu s ovom odredbom Uvjeta.

TROCADERO d.o.o. pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba, bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama. TROCADERO d.o.o. pridržava pravo ukidanja i-ili promjene ponude / sadržaja kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio TROCADERO web shop, bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama. TROCADERO d.o.o. pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge TROCADERO web shop u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili u potpunosti ograničenje pristupa TROCADERO web shop kao i pružanje određenih usluga u slučaju kršenja odredbi ovih Uvjeta.

TROCADERO d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav oblik štete koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje TROCADERO web shop, niti za bilo kakvu štetu koja može nastati Kupcu ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja TROCADERO web shop. Korištenjem sadržaja TROCADERO web shop Kupac prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja.

Zabranjeno je korištenje stranica TROCADERO web shop i sadržaja za bilo koju svrhu koja se ne odnosi na poslovanje s TROCADERO d.o.o. i koje je na bilo koji način protivno ovim Uvjetima. Kupac potvrđuje i jamči da će stranice domene trocadero.hr i njoj pripadajuće podstranice koristiti u skladu s ovim Uvjetima i svim primjenjivim zakonima i pravilima, uključujući bez ograničenja sve zakone i pravila koja se odnose na internet, e-mail poruke, podatke i privatnost.

Kupac potvrđuje i jamči da će preuzeti sadržaj koristiti isključivo na način u skladu s ovim Uvjetima, u protivnom se korištenje smatra nedopuštenim. U slučaju nedopuštenog korištenja TROCADERO d.o.o. je ovlaštena potraživati naknadu štete od Kupca te mu u cijelosti ili djelomično ograničiti pružanje usluge.

Sadržaj i usluge

Sadržaji koji se prikazuju ili nalaze na stranicama TROCADERO web shop (objavljeni tekstovi, grafike, ilustracije, fotografije, dokumenti, podaci, informacije i dr.) ne smiju se reproducirati, distribuirati ili koristiti na bilo koji način protivan ovim Uvjetima.

Zabranjeno je kopirati, mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet TROCADERO web shop, osim kada je takva mogućnost predviđena ovim Uvjetima ili je rezultat prethodnog odobrenja TROCADERO d.o.o. . Usluge TROCADERO d.o.o. zabranjeno je koristiti u komercijalne svrhe na bilo koji način ili ih koristiti na način protivan ovim Uvjetima. Pohrana, kopiranje i-ili korištenje sadržaja za bilo koju svrhu i na bilo koji način je zabranjeno.

U slučaju neovlaštenog, nedopuštenog i-ili nezakonitog korištenja bilo kojeg sadržaja (tekst, fotografije i td.) TROCADERO web shop, TROCADERO d.o.o. pridržava pravo potraživati naknadu štete i pokrenuti građanski i kazneni postupak protiv pravne ili fizičke osobe koja na opisani način koristi sadržaje TROCADERO web shop.

Korištenje usluga TROCADERO d.o.o. odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje TROCADERO web shop od strane maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i-ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, dok TROCADERO d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Registracija i korisnički račun Kupca

Registracijom se kreira korisnički račun za jednu fizičku ili pravnu osobu (dalje u tekstu Korisnički račun). Registracijom za usluge TROCADERO d.o.o. Kupac dobiva podatke o Korisničkom računu (korisničko ime i lozinku). Registracija u TROCADERO web shop nije obavezna, niti Kupci koji otvore Korisnički račun imaju dodatne pogodnosti kupovanja u odnosu na Kupce koji nemaju otvoren Korisnički račun. Korisnički račun ima svrhu vođenja evidencije željenih artikala i vlastitih osobnih podataka koji se potom jednostavnije i brže unose u samu narudžbu. Otvaranje Korisničkog računa dozvoljeno je punoljetnim i maloljetnim osobama, dok radnje naručivanja i kupovine mogu obaviti isključivo punoljetne i potpuno poslovno sposobne osobe. Umjesto maloljetnih osoba kupovinu mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe Ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost svog zakonskog zastupnika. Postupanje suprotno ovim Uvjetima izuzima TROCADERO d.o.o. od bilo kakve pravne odgovornosti. Korisnički račun nije prenosiv na druge osobe. Korisničkim računom pravnih osoba može se koristiti samo odgovorna osoba navedena kao takva pri registraciji.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, Kupac je TROCADERO d.o.o. dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke te ažurirati iste ukoliko dođe do njihove promjene. Nakon uspješno obavljene registracije na e-mail adresu Kupca bit će dostavljene upute za potvrdu registracije. Kupac je dužan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i Korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog Korisničkog računa.

Izričito je zabranjeno: korištenje ili uporaba tuđih podataka te lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe; priopćavanje podataka o Korisničkom računu trećim osobama; uporaba tuđih podataka za registraciju; prijava na tuđi Korisnički račun; korištenje TROCADERO web shop za slanje, odnosno poticanje širenja neželjenih elektroničkih poruka (“spam” poruka) na bilo koji način.

Za kršenje odrebi Uvjeta iz ovog poglavlja TROCADERO d.o.o. zadržava pravo prema slobodnoj ocjeni uskratiti registraciju ili ugasiti Korisnički račun Kupca, bez obveze naknade bilo kakvog troška ili štete.

Ako Kupac koristi TROCADERO web shop kao neregistrirani korisnik, obvezuje se da su svi podaci za sklapanje Ugovora o kupovini istiniti te prihvaća sve prije navedene uvjete.

Ovi Uvjeti su objavljeni 01.05.2018. godine na trocadero.hr

Pravila privatnosti

Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://trocadero.hr.
Naziv firme: TROCADERO d.o.o.

E-mail: info@trocadero.hr

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Osobni podaci koje kupac mora ostaviti prilikom narudžbe su sljedeći:
Ime i prezime – Koristi se isključivo za praćenje narudžbe i kod izrade konačnog računa
OIB – Koristi se isključivo kod izrade konačnog računa u slučaju da je kupac pravna osoba iz Republike Hrvatske
E-mail adresa – Koristi se isključivo za kontakt kupca u slučaju promjene statusa narudžbe i bilo kakvih dodatnih upita vezanih za narudžbu
Telefon – Koristi se isključivo za kontakt kupca u slučaju projene statusa narudžbe i bilo kakvih dodatnih upita vezanih za narudžbu
* Adresa,poštanski broj,mjesto,država – Koristi se isključivo za slanje kupljenog proizvoda i računa za istog

Osobni podaci o kupcu su spremljeni na web-server https://trocadero.hr

TROCADERO d.o.o. se obavezuje da će štititi privatnost svih naših kupaca i korisnika web stranica trocadero.hr a svi podaci navedeni na dokazu o uplati kupaca strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima unutar TROCADERO d.o.o. kojima su ti podaci nužni isključivo za obradu narudžbe i slanje kupljenog proizvoda na adresu koju kupac navede.Osobni podaci se osim toga ne koriste ni za koju drugu svrhu niti se ustupaju trećoj strani.

U slučaju da kupac ne želi da TROCADERO d.o.o. više na bilo koji način obrađuje podatke istoga,te zahtijeva brisanje podataka o istome,mora to javiti firmi TROCADERO i to putem maila na : info@trocadero.hr

Prilikom plaćanja PayPal portala vrijede pravila o privatnosti i sigurnosti preko PayPal.TROCADERO ne prikuplja nikakve dodatne podatke preko PayPal-a nego isključivo podatke o određenoj uplati.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke
Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima
Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Izjava o “kolačićima” (cookie policy)

Kako bi posjet naše internetske prodavaonice bio što ugodniji, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. “kolačića” (“cookies”). “Kolačići,” između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te da bismo bili u stanju unaprijediti stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.

Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu “kolačića.” Blokiranje “kolačića” je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

“Kolačić” je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (“kolačići” prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (“kolačići” treće strane). “Kolačići” obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag “kolačiće” koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. “Kolačići” mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Prodavaonica TROCADERO web shop koristi “kolačiće” u sekciji proizvoda naše web stranice. To omogućava našem online dućanu da prati koji proizvodi su u vašoj košarici. “Kolačići” sadrže tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije web shop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika, te na taj način omogući kupnju. Ako imate onemogućene “kolačiće” u svojem web pregledniku, on-line trgovina neće raditi.

TROCADERO web shop koristi “kolačiće” u svrhu boljeg korisničkog iskustva. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti “kolačić treće strane.” TROCADERO web shop upotrebljava “kolačiće” u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. TROCADERO d.o.o. upotrebljava “kolačiće” u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga TROCADERO web shop i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom “kolačića” dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa TROCADERO d.o.o., prikazuju oglase TROCADERO web shop na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Ukoliko želite, možete onemogućiti spremanje “kolačića” na Vaše računalo, no blokiranje svih “kolačića” moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke “kolačića” mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti “kolačiće” na svojem računalu, potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja “kolačića” potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

Trenutno postoji više web-stranica za isključivanje pohranjivanja “kolačića” za različite servise. Detaljnije se možete informirati na sljedećim web adresama:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.com/hr/

http://www.aboutads.info/choices/

Društvene mreže također mogu postavljati “kolačiće” na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem gumba „Like“). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvene mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim “kolačićima” možete saznati na njihovim web stranicama.

Opći uvjeti kupnje

Opći uvjeti kupnje

Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda u internetskoj prodavaonici trocadero.hr , te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca (u tekstu: Kupca) i internetske prodavaonice trocadero.hr i smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

Usluge internetske prodavaonice trocadero.hr dostupne su na internetskim stranicama http:// trocadero.hr , dalje u tekstu TROCADERO web shop. Nositelj svih prava na domeni trocadero.hr je TROCADERO d.o.o., Vincenta iz Kastva 9, 10000 Zagreb, OIB: 68580945674 . Korištenjem usluge internetske prodavaonice TROCADERO web shop i svih pridruženih stranica na domeni trocadero.hr smatra se da je Kupac u svakom trenutku upoznat s ovim Uvjetima kupnje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumije i prihvaća.

Uvjeti su podložni promjenama u bilo kojem trenutku zbog čega bi Kupac trebao posjetiti ove stranice kod svake posjete kako bi bio upoznat sa svojim pravima i obvezama. Ako Kupac internet prodavaonicu TROCADERO web shop nastavi koristiti nakon što su Uvjeti izmijenjeni, smatra se da je suglasan s novim Uvjetima. TROCADERO d.o.o. pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Pružatelj usluge internet prodaje putem internet prodavaonice TROCADERO web shop je TROCADERO d.o.o., Vincenta iz Kastva 9, 10000 Zagreb, OIB: 68580945674

TROCADERO d.o.o. pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio TROCADERO web shop u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu u trenutku objavljivanja na ovim internetskim stranicama.

TROCADERO d.o.o. pridržava pravo izmjene, ograničenja ili prestanka pružanja usluge u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično, ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Uvjeta korištenja.

Korištenje usluga TROCADERO web shopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje TROCADERO web shopa od strane maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i-ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, dok TROCADERO d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. To znači da kupoprodaju proizvoda u ponudi na domeni trocadero.hr u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

TROCADERO d.o.o. nastoji da informacije o proizvodima budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. TROCADERO d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na stranicama TROCADERO web shopa, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.

TROCADERO d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda. Fotografije i prikazi na ovim stranicama i stranicama partnera ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Kupac takve prozvode ne može reklamirati s te osnove. Ako dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika, TROCADERO d.o.o. će Kupca obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Kupovina, sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima, predstavljaju ponudu TROCADERO d.o.o. za sklapanje Ugovora, te korisnik kao Kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i TROCADERO d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima. Ugovor između Kupca i TROCADERO d.o.o. vrijedi isključivo za područje RH.

Svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem TROCADERO web shop uz plaćanje odgovarajuće naknade (cijene) toga proizvoda te njoj pridružene cijene usluge dostave istog proizvoda. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internetske narudžbe u TROCADERO web shop, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom i telefona s ljudskim posredovanjem. Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga TROCADERO d.o.o. informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji i sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail adresu Kupca će biti dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

Proizvodi koje je moguće kupiti prikazani su na domeni trocadero.hr , a uz svaki proizvod navedeni su podaci o cijeni i specifikacija proizvoda. Cijena i uvjeti dostave navedeni su na linku “Dostava.”

Sve cijene proizvoda u internetskoj prodavaonici TROCADERO web shop izražene su u kunama i sa uračunatim PDV-om. Prije sklapanja Ugovora, Kupac ima mogućnost pregledati Uvjete klikom na link “Uvjeti kupnje.” Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada Kupac prihvati ponudu TROCADERO d.o.o. na jedan od sliedećih načina:

– odabirom plaćanja i zaključenjem narudžbe kao registrirani korisnik TROCADERO web shop,

– odabirom plaćanja i zaključenjem narudžbe kao gost korisnik TROCADERO web shop (bez registracije),

– odabirom plaćanja i zaključenjem / izmjenom narudžbe putem maila na info@trocadero.hr .

U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, Kupac je obvezan odabrati naziv / ime pod kojim će ostvarivati usluge te odabrati sigurnosnu zaporku i dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju i kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti, pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji / korisničkom računu trećim osobama. Kupac je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđeg korisničkog računa. Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, TROCADERO d.o.o. zadržava pravo ugasiti korisnički račun Kupca, prema slobodnoj procjeni i bez obveze naknade Kupcu bilo kakvog troška ili štete.

Ugovor stupa na snagu kada Kupac prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i TROCADERO d.o.o. zaključen je u trenutku plaćanja proizvoda. Kupcu će biti elektronički omogućen pregled Ugovora ili će mu na adresu e-pošte biti dostavljena e-mail poruka koja sadrži: potvrdu o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovornu obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN, 41/14), ove Uvjete te obavijest o pravu Kupca na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Prema čl. 79, stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN, 41/14) Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti TROCADERO d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na TROCADERO d.o.o., Vincenta iz Kastva 9, 10000 Zagreb) ili e-mail porukom na: info@trocadero.hr u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, broj narudžbe ili računa, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi na stranicama trocadero.hr u rubrici “Uvjeti kupnje” Kupac može elektronički ispuniti i poslati; u tom će mu slučaju TROCADERO d.o.o. bez odgađanja elektroničkom poštom dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je roba koja je predmet Ugovora predana u posjed Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, odnosno u slučaju usluge od sklapanja Ugovora.

Ako Kupac jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada TROCADERO d.o.o., odnosno internetska prodavaonica TROCADERO web shop zaprimi odluku Kupca o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. U slučaju da Kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca TROCADERO d.o.o. može izvršiti tek nakon što joj roba bude vraćena ili nakon što joj bude dostavljen dokaz da je roba poslana natrag.

Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu TROCADERO d.o.o., Vincenta iz Kastva 9, 10000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je TROCADERO d.o.o. odnosno TROCADERO web shop, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Troškove povrata robe Kupac prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, čl. 77) mora snositi samostalno. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.